Top 5 belangrijkste veiligheidsvoorzieningen voor auto’s

Bij het kopen van een nieuwe auto moet veiligheid een belangrijke overweging zijn. Veiligheidsvoorzieningen zijn van belang. Hoewel veiligheidsbeoordelingen een nuttig instrument zijn om naar te kijken, wilt u ook kijken naar de veiligheidsvoorzieningen van de auto. Weten op welke veiligheidsvoorzieningen u moet letten en begrijpen hoe ze werken, is belangrijk bij het kiezen van de juiste auto voor uw behoeften. Wat ook erg belangrijk is is de laat waar je bent nog steeds optimaal is om veilig te kunnen rijden, daarvoor kunt u een rijbewijskeuring. Het is erg handig als je weet hoe je auto in elkaar zit, ook bijvoorbeeld voor hoe je je eigen autobatterij moet opladen. Hier is de top vijf van veiligheidsvoorzieningen die uw volgende auto moet hebben.

veiligheidsvoorzieningen

1. Airbags

De airbags van een auto worden geactiveerd bij een botsing en beschermen zowel de bestuurder als de passagiers tegen veel voorkomende botsing punten, zoals het stuur, het dashboard en de zijkanten van de auto. Het is moeilijk om een auto te vinden zonder airbags, maar let er bij het kopen van een auto op dat de airbags niet zijn teruggeroepen.

Kijk ook of er veiligheidsvoorzieningen zijn die de airbags uitschakelen als er een kind op de voorstoel zit, want airbags zijn heel gevaarlijk als er geen kinderen achterin zitten.

2. Anti Blokkeer Remmen

Anti Lock remmen voorkomen dat de wielen blokkeren wanneer u snel op de rem trapt. Geblokkeerde wielen kunnen ertoe leiden dat de auto op een gladde ondergrond doordraait, waardoor u niet meer kunt sturen. Een ABS-systeem gebruikt sensoren op elk wiel om bij hard remmen het remsysteem naar elk wiel te pulseren om te voorkomen dat de wielen blokkeren. Deze veiligheidsvoorziening helpt u de controle te houden, zelfs wanneer u hard op de rem moet trappen.

veiligheidsvoorzieningen
veiligheidsvoorzieningen

3. Elektronische stabiliteit controle

Alle auto’s van na 2012 hebben elektronische stabiliteits controle, die sensoren gebruikt om slippen te voorkomen. Deze sensoren detecteren zaken als wielsnelheid, zijwaartse beweging, stuurhoek en rotatie. Als de auto uit het beoogde pad van de bestuurder raakte, remt het systeem een of meer wielen af om de bestuurder te helpen de stabiliteit te herstellen. Hoewel veel fabrikanten een merk specifieke naam hebben voor hun stabiliteitscontrolesysteem werken deze veiligheidsvoorzieningen voor auto’s allemaal op dezelfde manier.

4. Adaptieve koplampen

Koplampen verbeteren het zicht na zonsondergang, en adaptieve koplampen helpen het zicht nog een stapje verder. Deze systemen gebruiken sensoren die de hoogte van de auto controleren om de weg beter te verlichten en tegelijkertijd de verblinding voor tegemoetkomende bestuurders te verminderen.

veiligheidsvoorzieningen

Door het zicht te verbeteren en uw auto beter zichtbaar te maken voor andere bestuurders, zijn adaptieve koplampen een belangrijke veiligheidsvoorziening.

veiligheidsvoorzieningen

5. Tractiecontrole

Tot slot, bij het overwegen van auto veiligheidsvoorzieningen, overwegen tractie controle. Dit is een elektronisch controlesysteem dat beperkt hoeveel de wielen kunnen spinnen wanneer u gas geeft. Dit betekent dat de wielen maximale tractie hebben, zelfs in natte of gladde omstandigheden.

Tractiecontrolesystemen worden meestal gekoppeld aan het antiblokkeerremsysteem om te remmen wanneer een wiel te snel begint te draaien, waarbij het vermogen naar het andere wiel wordt geleid om slippen te voorkomen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *